0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Fertilizarea in vitro

Ce este și cum are loc fertilizarea in vitro?

          Fertilizarea in vitro sau FIV este o metodă de reproducere asistată în care spermatozoizii unui bărbat și ovulul femeii sunt combinați într-un vas de laborator, unde are loc procesul de fertilizare. Embrionul sau embrionii rezultati sunt apoi transferați în uterul femeii pentru a se implanta și a se dezvolta în mod natural fătul. De obicei, doi până la patru embrioni sunt plasați în uterul femeii la un moment dat, fiecare încercare numindu-se ciclu.

Tipurile de infertilitate

          Există două tipuri de infertilitate, primară și secundară:
                  ⦁ Infertilitatea primară este incapacitatea unui cuplu de a concepe (indiferent de cauză) după un an de contact sexual neprotejat fără metode contraceptive și realizat periodic.
                  ⦁ Infertilitatea secundară se referă la un cuplu care nu concepe sau duce un copil la termen după ce acel cuplu au avut o sarcină anterioară de succes.

Ce trebuie să aveți în vedere în momentul în care doriți să începeți o astfel de procedură?

          Înainte de a începe un ciclu de FIV folosind propriile ovule și sperma, dumneavoastră și partenerul veți avea probabil nevoie de diferite screening-uri, inclusiv:
                  ⦁ Testarea rezervei ovariene. Rezultatele testelor, adesea folosite împreună cu o ecografie a ovarelor, vă pot ajuta să preziceți modul în care ovarele vor răspunde la medicamentele pentru fertilitate.
                  ⦁ Analiza materialului seminal. Dacă nu se face ca parte a evaluării inițiale a fertilității, medicul dumneavoastră va efectua o analiză a materialului seminal cu puțin timp înainte de începerea unui ciclu de tratament FIV.
                  ⦁ Screeningul bolilor infecțioase. Dumneavoastră și partenerul. veți fi testați pentru boli infecțioase.
                  ⦁ Practicați (simularea) transferul de embrioni. Medicul dumneavoastră ar putea efectua un transfer simulat de embrioni pentru a determina adâncimea cavității uterine și tehnica cea mai probabilă de a plasa cu succes embrionii în uter.
                  ⦁ Examenul uterin. Medicul dumneavoastră va examina mucoasa interioară a uterului înainte de a începe FIV. S-ar putea include o histeroscopie – în care un telescop subțire, flexibil, luminat (histeroscop) este introdus prin vagin și colul uterin în uter.

Care sunt riscurile efectuării fertilizării in vitro?

          De obicei, medicamentele injectabile pentru fertilitate sunt utilizate pentru un ciclu FIV. Aceste medicamente ajută la stimularea unui număr de foliculi cu ouă să crească în ovare. O discuție mai detaliată despre medicamentele pentru fertilitate o puteți purta cu specialiștii Origyn.
Reacțiile adverse posibile ale medicamentelor injectabile pentru fertilitate includ:
                  ⦁ Echimoze ușoare și durere la locul injectării (folosirea diferitelor locuri pentru injecție poate ajuta);
                  ⦁ Greață și, ocazional, vărsături;
                  ⦁ Reacții alergice temporare, cum ar fi înroșirea pielii și/sau mâncărime la locul injectării;
                  ⦁ Sensibilitate a sânilor și secreții vaginale crescute;
                  ⦁ Schimbări de dispoziție și oboseală;
                  ⦁ Sindromul de hiperstimulare ovariană.


          În timpul preluării ovulelor, medicul dumneavoastră folosește ultrasunetele vaginale pentru a ghida introducerea unui ac lung și subțire prin vagin în ovar și apoi în fiecare folicul pentru a extrage ovule. Riscurile posibile pentru această procedură includ:
                  ⦁ Dureri pelvine și abdominale ușoare până la moderate (în timpul sau după);
                  ⦁ Leziuni ale organelor din apropierea ovarelor, cum ar fi vezica urinară, intestinul sau vasele de sânge;
                  ⦁ Infecție pelvină (ușoară până la severă);
                  ⦁ Rareori, pentru a gestiona o infecție severă, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta unul sau ambele ovare și tuburi și/sau uter.


          La procesul introducerii embrionilor în uter, femeile pot simți crampe ușoare atunci când cateterul este introdus prin colul uterin sau pot avea pete vaginale (sângerare ușoară) după aceea.
          Pentru mai multe informații, contactați specialiștii clinici Origyn. Abia așteaptă să vă răspundă curiozităților și să vă sprijine în dezvoltarea unei vieți de familii cât mai plăcute, alături de un copil.

    Programări