0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Clinici Medicale

Ce este clinica medicală?

Clinica medicală este o unitate medicală care se bazează pe îngrijirea pacienților externi. Clinicile se folosesc de obicei pentru îngrijirea unor nevoi primare ale populației din comunitățile locale. Spre deosebire de spitalele mari care se concentrează pe îngrijirea pacienților interni, clinicile medicale oferă un tratament de specialitate, care adesea este mai amănunțit.
Pacienții externi sunt persoanele cu probleme de sănătate care vizitează clinica/spitalul pentru diagnostic sau tratament, dar nu necesită un pat pentru a fi internați pentru îngrijiri amănunțite, peste noapte. În schimb, pacienții interni sunt persoanele care necesită să fie internați, pentru a fi îngrijiți într-o perioadă mai mare de timp.
Clinicile medicale pot fi de mai multe feluri, în funcție de problema de sănătate abordată. Clinicile medicale în general sunt conduse de unul sau mai mulți medici generaliști, de urologi sau ginecologi, de cardiologi, de fizioterapeuti, psihologi sau alți specialiști.


Scopul și însușirile unei clinici medicale


Scopul principal al unei clinici medicale este de a oferi pacienților servicii de sănătate eficace și eficiente în conformitate cu stadiul actual al științei medicale, având cel mai mic risc iatrogen și la cel mai bun preț.
Inițial, se face o evaluare completă a nevoilor de servicii medicale pe baza datelor privind starea fizică, psihologică și socială a pacientului. Se stabilește un plan de asistență medicală care se face pe baza: protocoalelor clinice sau procedurilor de aplicare, monitorizare și analiza eficacității sau pe baza managementului riscurilor clinice care sunt reprezentate de gradul de risc individual dat de boală și/sau de intervențiile diagnosticate și terapeutice.

Cum iti alegi clinica?


Calitatea unei clinici medicale este dată de raportul dintre eficiență și eficacitate. Eficienta se rezumă la costurile mai mici iar eficacitatea la rezultatele mai bune ale pacienților,
Eficacitatea este măsurată pe baza de indicatori de practică clinică (IPC), care determină calitatea serviciilor oferite. În schimb, eficienta se măsoară pe baza indicatorilor de structură și de rezultat.
Clinica Origyn oferă pacienților o diversitate de servicii medicale, plecând de la o mica anestezie, pâna la consultații de specialitate în nutriție, psihologie, urologie și să nu uităm de testările Covid-19. Alte servicii medicale oferite de clinica Origyn ar fi de: cardiologie, embriologie, endocrinologie, fertilizare in vitro, obsterica, ginecologie și neurochirurgie. Medicii specialiști de la clinică recomandă pacienților să facă controale de rutină doar daca prezintă simptome. Efectuare controaleleor inutile pot duce la o crestere a cheltuielilor și pot aduce daune pacientului.

    Programări