0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Obstetrica si Ginecologie

Obstetrică și Ginecologie

Obstetrica este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și, pe când posibil, preîntâmpinarea problemelor de dezvoltare ale fătului, respectiv problemelor de sănătate ale mamei în timpul sarcinii, precum și asigurarea nașterii copilului la termen și în condiții de siguranță. Ginecologia se ocupă cu identificarea și tratamentul malformațiilor, disfuncțiilor și afecțiunilor aparatului reproducător feminin indiferent de vârstă ( infecții genitale, boli inflamatorii pelvine, amenoree, dismenoree, sângerări genitale, incontinență urinară, prolaps genital, tumori benigne și maligne etc.). În practică, ele se regăsesc adesea împreună sub denumirea de „obstetrică-ginecologie” sau „obstetrică și ginecologie”.

Cele mai comune terapii chirurgicale pe care specialiștii noștri ginecologi le practică sunt:

  • histeroscopia (inspecția cavității uterine în scop diagnostic sau curativ);
  • laparoscopia (inspectarea unei cavități a corpului și manevre chirurgicale sub ghidaj endoscopic, prin trei sau mai multe incizii mici de doar 1,5 cm)
  • conizația (procedură chirurgicală cu rol dublu, atât diagnostic cât și terapeutic, prin care se îndepărtează un fragment în formă de con din colul uterin, astfel încât fragmentul săconțină întreaga leziune împreună cu zona de transformare și cu o parte din canalul endocervical)

Tehnica medicală a evoluat foarte mult și în domeniul obstetricii. În mod deosebit, noile posibilități în privința urmăririi prenatale completează consultațiile și analizele de rutină și sporesc semnificativ șansele aducerii pe lume a unor bebeluși sănătoși.

Testările genetice ale celulelor placentare și lichidului amniotic, detectarea și analiza ADN-ului fetal în sângele matern, ecografiile cu redare 3D, 4D și RMN-ul fetal reprezintă investigații de foarte mare utilitate și importanță în stabilirea diagnosticelor obstetricale corecte și în planificarea unui management optim în fiecare caz în parte.

Mai mult decât atât, au fost dezvoltate inclusiv tehnici de chirurgie fetală ce permit tratarea mai multor afecțiuni in uter, astfel incât fătul să aibă șanse maxime de dezvoltare și de naștere la termen.

 

    Programări