0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Psihologie

Psihologie

După cum bine știm, vizita la psiholog reprezintă încă un tabu cultural. Mulți oameni se feresc să apeleze la serviciile unui psiholog și se așteaptă ca o astfel de consultație să fie o experiență intimidantă, jenantă, neplăcută.

În realitate, psihologul este pregătit să vină în întâmpinarea nevoilor noastre de auto-cunoaștere, înțelegere, compasiune și poziționare în raport cu problemele  cu care ne confruntăm.Viața ne supune uneori la încercări deosebite pe care nu suntem pregătiți psihologic să le gestionăm singuri. Pe lângă dificultățile situației în sine, ne încărcăm cu sentimente de frică, neliniște, irascibilitate sau, dimpotrivă, devenim apatici și pasivi, așteptând ca lucrurile să se rezolve de la sine. Problemele se pot agrava și pot complica viața de cuplu și familie, cariera, relațiile interpersonale, încrederea în propria persoană etc.

Rata infertilității a crescut  în ultimii ani iar cuplurile care se decid să apeleze la o clinică de infertilitate vin deseori deja poate după încercări eșuate, sau poate sunt dezamăgiți sau caută o speranță în oricine și în orice. Astfel psihologul poate veni în întâmpinarea acestor lucruri și chiar în ajutorul lor.

Oferirea de suport psihologic este foarte esențială pe tot parcursul diagnosticării problemelor de infertilitate. În acest caz pacienții trebuie să se sprijine unul pe celălalt și să nu arunce vreun sentiment de vinovăție unul împotriva altuia. Emoțiile pot fi foarte puternice și se pot schimba de la o zi la alta, totul este să găsească puterea necesară de a trece prin aceste lucruri împreună și să nu se lase învinși. Este foarte important și sprijinul familiei pentru a-i ajuta să treacă peste orice situație și mai ales cea în care cuplul își dorește foarte mult un bebeluș.

Deseori cuplurile infertile apelează la un psiholog pentru că datorită consilierii în infertilitate trecerea este mult mai ușoară.

    Programări