0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Anestezie

Anestezie

După cum bine știm, multe dintre intervențiile chirurgicale din zilele noastre necesită anestezie datorită faptului că aceasta previne, reduce sau face să dispară de tot durerea.

Dacă urmează să vă pregătiți pentru o intervenție, întotdeauna v-ați gândit la procedură și mai puțin la partea anestezică sau la importanța expertizei sale medicale în procedura dumneavoastră pentru a vă oferi un confort și a vă menține în siguranță. În prealabil există o discuție împreună cu medicul operator despre dumneavoastră pentru a vă evalua starea de sănătate și de a lua cele mai bune decizii în ceea ce vă privește cu acordul dumneavoastră.

Partea de anestezie implică monitorizarea semnelor vitale în timpul intervenției pentru a vă asigura buna funcționalitate a organelor vitale în timp ce dumneavoastră sunteți inconștient, până la revenirea dumneavoastră. Medicii anesteziști sunt ca oricare alți medici, specialitatea făcând referire în special la efectuarea și monitorizarea anesteziei, gestionarea durerii și îngrijirii pacienților aflați în stare critică.

Înainte de orice procedură medicul anestezist va obține informații despre istoricul medical al pacientului.

Ca și tipuri de anestezie efectuată vorbim de anestezia generală inhalatorie prin intermediul unei maști sau intravenoasă –  efectuată prin injectarea intravenoasă a unor substanțe care vă asigură un confort atât dumneavoastră cât și echipei operatorii pe tot parcursul intervenției chirurgicale, cu monitorizarea obligatorie a funcțiilor vitale și menținerea lor. Este utilizată în special în intervențiile de o complexitate mai mare care necesită analgezie, pierderea conștiinței și relaxare musculară.

analgosedarea – vă face să vă simțiți relaxat și duce la înlăturarea stării de anxietate ajungând la diferite niveluri de pierdere a conștiinței; în funcție de procedură nivelul de sedare poate fi de la superficial la profund fiind cea mai întâlnită în clinica noastră.   

anestezia locoregională – care implică anestezia unei anumite părți din organism, cum ar fi de la talie în jos, sau a membrului superior sau inferior,  păstrând starea de conștiință, asigurând o relaxare musculară și analgezie necesară intervenției chirurgicale.

anestezia locală – injectarea anestezicului la nivel local în cadrul unei intervenții într-o zonă superficială și delimitată.

Astfel, la Origyn vei găsi cea mai bună echipă de medici anestezişti care vin în întâmpinarea pacientului şi îi creează acestuia o stare de confort şi siguranță.

    Programări