0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Urologie

Urologie

Infertilitatea reprezintă imposibilitatea de a concepe copii după cel puțin 1 an de la contact sexual neprotejat. Există posibilitatea ca femeia să fie una din cauze sau să fie bărbatul cel care nu poate concepe. Dar dacă după multe investigații complexe se concluzionează că problema este de fapt la bărbat, acesta va face o spermogramă care arată cauza infertilității ( exemplu : lipsa spermatozoizilor din spermă) .Aceste investigații față de cele ale femeii sunt mai simple și conduc mai rapid la un diagnostic pentru un bărbat cu probleme de infertilitate.

În cazul în care un bărbat nu poate să dea probă de spermă urologul va veni în ajutorul lui și se apelează la puncția testiculară pentru extragerea de spermatozoizi. Dar totuși se recomandă comandarea prealabilă a unor probe de spermă de la donator, pentru situația în care puncția testiculară nu găsește spermatozoizi.

În țara noastră nu există un studiu recent exact care să arate dacă cele mai multe probleme de infertilitate le au femeile sau bărbații. Dar studiile din lume arată că bărbații au cele mai multe probleme de infertilitate datorită unor cauze:  varicocelul, obstrucția căilor de eliminare a spermei, infecțiile urogenitale, bolile genetice și hormonale care pot afecta permanent calitatea spermei, ducând, astfel, la infertilitate.

În clinica Origyn găsești cele mai bune consultații și tratamente  pentru problemele legate de infertilitatea masculină.

    Programări