0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Preț spermogramă

          Probabil că adesea ai fost în căutarea unei clinici care să-ți poată face o analiză a lichidului seminal, însă ai fost descurajat din considerentul că aceste analize sunt foarte scumpe. Ei bine, fals! Mai departe vă vom prezenta ce reprezintă spermograma, la ce sunt utile astfel de analize și care sunt prețurile pentru astfel de acțiuni în cadrul unei clinici de specialitate, Origyn.

Ce este spermograma?

          O spermograma este o analiză de laborator a spermei (ejaculatul) sau lichidului seminal al unui bărbat, care se efectuează pentru a estima calitatea spermei și a funcției de fertilizare masculină. Ejaculatul este lichidul care este eliberat în timpul ejaculării. Este alcătuit din spermatozoizi (celule mobile) și material seminal.
          O spermogramă determină numărul de spermatozoizi, calitatea lor, mobilitatea, tipul, mutațiile patologice și genetice. Numărul total de spermă, vâscozitatea, culoarea și raportul spermatozoizilor sănătoși în materialul seminal sunt, de asemenea, determinate de această analiză.

Când și cine trebuie să facă spermograma?

          Este esențial ca spermograma să se facă în momentul planificării unui copil. Dacă un cuplu nu poate rămâne însărcinat în decurs de un an, merită ca bărbatul să facă și un astfel de test. Nu există atât de multe indicații pentru livrarea spermogramei. Medicii recomandă efectuarea profilactic a spermogramei tuturor bărbaților peste 30 de ani, o dată pe an, pentru a-și controla starea de sănătate. Spermograma se poate face atunci când se utilizează tehnologii de reproducere asistată pentru fertilizare sau pentru donarea la o bancă de spermă sau pentru identificarea unor afecțiuni.

Se pot deteriora rezultatele spermogramei?

          Da, aceste analize pot fi deteriorate. Prin efectuarea unei astfel de analize, se pot identificare foarte multe aspecte legate de pacient, dar pot fi deteriorate analizele din următoarele cauze:
          ⦁ Prezența unir boli și patologii genetice;
          ⦁ Efecte toxice, alcool, medicamente, radiații, țigări, droguri, substanțe chimice;
          ⦁ Efectele nocive ale compușilor de plumb, mercur și alte metale grele;
          ⦁ Boli infecțioase și inflamatorii frecvente ale sistemului genito-urinar (prostatita, veziculită), de exemplu, etiologia chlamidiei;
          ⦁ Varicocel – mărirea venelor testiculelor;
          ⦁ Tulburări ale echilibrului hormonal;
          ⦁ Stilul de viață nesănătos și exces de greutate corporală.

Prețurile spermogramei

          În cadrul Origyn, există mai multe tipuri de spermograme pe care le poți realiza, acestea având și prețuri diferite. Astfel:
          ⦁ Spermograma cu MAR test – este o analiză care detectează prezența de anticorpi antispermatici în spermă. Anticorpii antispermatici sunt imunoglobuline de tip IgG și IgA. Acestea apar în spermă atunci când din cauza unor obstrucții, infecții sau traumatisme, este afectată bariera hemato-testiculară. Prețul unei astfel de testări în cadrul Origyn este de 150 RON.
          ⦁ Spermograma cu preparare în scop diagnostic – o astfel de analiză are un preț de 350 RON în cadrul Origyn.
          ⦁ Spermocultura – este metoda ce permite, prin analizarea și cultivarea probelor de spermă, identificarea agenților patogeni responsabili de infecțiile tractului genital masculin. Spermocultura poate prezenta agentul patogen responsabil în prostatite, uretro-prostatite, veziculite seminale, orhite, dar și cauza infertilității masculine. Prețul spermoculturii este de 90 RON în clinica noastră.

    Programări