0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Inseminarea intrauterină preț

Ce este inseminarea intrauterină?

          Inseminarea intrauterină (IUI) reprezintă un tip de inseminare artificiala minimum invaziv, fiind totodată și o o procedură utilizată pentru tratarea infertiliății.
Spermatozoizii care au fost spălați și concentrați sunt plasați direct în uter în momentul în care ovarul eliberează unul sau mai multe ovule pentru a fi fertilizat. Rezultatul sperat al inseminării intrauterine este ca spermatozoizii să înoate în trompele uterine și să fertilizeze un ovul în așteptare, ducând la sarcină. În funcție de motivele infertilității, IUI poate fi coordonat cu ciclul tău normal sau cu medicamente pentru fertilitate.

Diferența dintre inseminare intrauterină și fertilizare in vitro

          Diferența dintre inseminarea intrauterină și fertilizarea in vitro este aceea că inseminarea intrauterină nu se produce in vitro (în laborator), ci fiziologic, la nivelul trompelor uterine, momentul inseminării spermatozoizilor fiind controlat pentru a coincide cu perioada ovulației și pentru a crește șansa fertilizării.

Când să folosești inseminarea intrauterină?

          Inseminarea intrauterină este un tratament de fertilitate relativ neinvaziv și mai puțin costisitor raportându-ne la fertilizarea in vitro, care vine cu tratamente mai invazive și costisitoare. În unele cazuri, cuplurile pot începe cu IUI înainte de a trece la FIV, dacă este necesar. IUI poate fi singurul tratament necesar pentru a ajunge la sarcina.
          IUI poate fi efectuată folosind sperma unui partener de sex masculin sau sperma donatorului. Cele mai întâlnite cazuri de folosire a inseminării intrauterine sunt următoarele:
                  ⦁ infertilitate inexplicabilă;
                  ⦁ ușoară endometrioză;
                  ⦁ probleme cu colul uterin sau mucusul cervical;
                  ⦁ număr scăzut de spermatozoizi;
                  ⦁ scăderea motilității spermatozoizilor;
                  ⦁ probleme cu ejacularea sau erecția;
                  ⦁ cuplurile de același sex care doresc să conceapă;
                  ⦁ femeie singură care dorește să conceapă;
                  ⦁ un cuplu care dorește să evite transmiterea unui defect genetic de la partenerul masculin la copil.


          În cazul efectuării acestei procedure cu ajutorul spermei provenite de la donatori, banca de spermă trimite la cabinetul medicului spermă care este deja pregătită pentru IUI. IUI este o procedură relativ rapidă și se efectuează în cabinetul medicului fără anestezie. Nu ar trebui să fie dureroasă, deși unele femei raportează un disconfort ușor.

Prețurile inseminării intrauterine

          În cazul dorinței efectuării unei astfel de proceduri, Origyn poate realiza aceste proceduri, iar prețurile pot fi diferite de la caz la caz. Spre exemplu:
                  ⦁ Dacă se va folosi pentru procedură sperma partenerului – 1300 RON;
                  ⦁ Dacă se va folosi pentru procedură sperma unui donator – 2800 RON (pentru că se adaugă costurile legate de importul probei din Danemarca).

          Inseminarea intrauterină este un tratament cu risc relativ scăzut, care poate fi o opțiune excelentă pentru foarte multe femei sau cupluri care nu reușesc să conceapă folosind modalitățile clasice. Dacă ați avut dificultăți de a concepe sau aveți întrebări despre opțiunile pe care le aveți, discutați cu specialiștii în fertilitate de la Origyn Fertility Center.

 

    Programări