0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Ecocardiografie Iași

Ce este ecocardiografia?

          Ecocardiografia este un test care utilizează unde sonore pentru a produce imagini live ale inimii tale. Imaginea se numește ecocardiogramă. Acest test permite medicului dumneavoastră să monitorizeze modul în care funcționează inima și valvele acesteia.
          Imaginile îi pot ajuta pe medici să obțină informații despre:
                  ⦁ dimensiunea inimii, de exemplu, dacă există vreo modificare a dimensiunii camerei, dilatare sau îngroșare;
                  ⦁ cheaguri de sânge în camerele inimii;
                  ⦁ lichid în sacul din jurul inimii;
                  ⦁ probleme cu aorta, care este artera principală conectată la inimă;
                  ⦁ probleme cu funcția de pompare sau funcția de relaxare a inimii;
                  ⦁ probleme cu funcția valvelor cardiace;
                  ⦁ presiune în inimă.


          O ecocardiogramă este cheia în determinarea sănătății mușchiului inimii, mai ales după un atac de cord. De asemenea, poate dezvălui defecte cardiace sau nereguli la copiii nenăscuți.

Când trebuie să-ți faci o ecocardiografie?

          În cele mai multe dintre cazuri, medicul cardiolog vă poate recomanda o ecocardiografie în situațiile în care prezentați semne sau simptome ale unor afecțiuni cardiace, precum sufluri cardiace, lipsa de aer (dispnee) sau picioare umflate (edeme).
          Astfel, adesea există șansa ca medicul cardiolog să vă propună o ecocardiografie în cazul:
                  ⦁ Dureri inexplicabile în zona pieptului;
                  ⦁ Istoric de atac de cord;
                  ⦁ Murmur cardiac;
                  ⦁ Un defect congenital cardiac;
                  ⦁ Istoric de febră reumatică.

Cât durează citirea rezultatelor?

          Odată ce tehnicianul a obținut imaginile, de obicei durează circa 20-30 de minute pentru a efectua măsurătorile necesare. După ce măsurătorile au fost realizate, medicul poate revizui imaginile și vă poate informa despre rezultate fie la scurt timp după examinare, fie la câteva zile după examinare.
Dacă sunteți diagnosticat cu o afecțiune cardiac în urma analizei rezultatelor, medicul dumneavoastră va colabora cu dumneavoastră în vederea dezvoltării unui plan de tratament care să se plieze cât mai eficient pentru dumneavoastră și corpul dumneavoastră.

Este dureroasă ecocardiografia?

          Efectuarea unei ecocardiograme este nedureroasă. Există riscuri doar în cazuri foarte rare cu anumite tipuri de ecocardiograme.
          Ecocardiogramele pot arăta cât de bine funcționează inima dumneavoastră și pot evidenția zonele în care ar putea exista o sau mai multe probleme. Astfel, în cele mai multe cazuri, procedura este neinvazivă, dar medicul dumneavoastră vă poate injecta un colorant de contrast sau soluție salină agitată pentru a obține o imagine mai clară. Ecocardiogramele pot ajuta un medic să diagnosticheze problemele cardiace și cardiovasculare și să găsească tratamentul potrivit dacă apare o problemă. Pentru mai multe detalii, nu ezitați să luați legătura cu specialiștii clinicii Origyn din Iași sau Suceava.

    Programări