0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

ECG Iași

Ce este electrocardiograma (ECG sau EKG)?

          O electrocardiogramă înregistrează semnalele electrice din inimă. Este un test comun și nedureros folosit pentru a detecta rapid problemele cardiace și pentru a monitoriza starea de sănătate a inimii. O electrocardiogramă – numită și ECG sau EKG – este adesea efectuată în cabinetul unui medic cardiolog, o clinică sau o cameră de spital. Aparatele ECG sunt echipamente standard în sălile de operație și ambulanțe. În ciuda faptului că are un nume similar, un ECG nu este același lucru cu o ecocardiogramă, care este o scanare a inimii.

De ce este recomandată folosirea electrocardiogramei și ce se poate depista cu ajutorul acesteia?

          O electrocardiograma este o modalitate nedureroasă, neinvazivă de a ajuta la diagnosticarea multor probleme frecvente ale inimii. Un medic poate folosi o electrocardiogramă pentru a determina sau detecta:
                  ⦁ Ritmuri neregulate ale inimii (aritmii cardiace);
                  ⦁ Dacă arterele blocate sau îngustate ale inimii (boala arterelor coronare) provoacă dureri în piept sau un atac de cord;
                  ⦁ Dacă ați avut un atac de cord anterior;
                  ⦁ Cât de bine funcționează anumite tratamente pentru boli de inimă, cum ar fi stimulatorul cardiac etc.


          Este posibil să aveți nevoie de un ECG dacă aveți oricare dintre următoarele semne și simptome:
                  ⦁ Dureri în piept;
                  ⦁ Amețeli sau stări de confuzie;
                  ⦁ Palpitații cardiace;
                  ⦁ Puls rapid;
                  ⦁ Dificultăți de respirație;
                  ⦁ Slăbiciune, oboseală sau scădere a capacității de a face mișcare.

Cum se face interpretarea rezultatelor testului ECG?

          Dacă ECG-ul dumneavoastră prezintă rezultate normale, medicul dumneavoastră le va examina probabil cu dumneavoastră în aceeași zi, în timpul vizitei sau la o vizită de urmărire.
          Dacă rezultatele par anormale sau arată semne ale oricăror probleme de sănătate, medicul ar trebui să vă contacteze imediat pentru a analiza opțiunile de îmbunătățire a stării inimii. Aceasta poate include prescrierea de medicamente sau sugerarea unor modificări ale stilului de viață, cum ar fi modificarea dietei sau exercițiile fizice mai dese.

Pot apărea efecte secundare după testul ECG?

          Un ECG este un test rapid, sigur și nedureros. Nicio energie electrică nu este introdusă în corpul dumneavoastră în timp ce este efectuată. Totuși, există posibilitatea să existe un ușor disconfort atunci când electrozii sunt îndepărtați de pe piele și unii oameni pot dezvolta o erupție ușoară în locul unde electrozii au fost atașați. Un ECG este efectuat în condiții controlate. Persoana care efectuează testul vă va monitoriza cu atenție și va opri testul dacă aveți simptome sau începeți să vă simțiți rău.

Unde pot face un test ECG în Iași?

          Clinica Origyn oferă astfel de servicii de electrocardiogramă (ECG sau EKG). Accesați www.origyn.ro pentru mai multe detalii sau contactați-ne la numărul de telefon afișat pe site și programați o astfel de intervenție la una dintre cele mai bune clinici din Iași.

    Programări