0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Blog

EmbryoScope – Monitorizare Time Lapse 

Embryoscope™ este un sistem de cultură ce permite monitorizarea regulată și neîntreruptă a embrionului în curs de dezvoltare. Astfel, embriologul evaluează embrionii în mod constant fără a-i scoate din mediul de incubare, minimizând perturbările ce pot dăuna culturii embrionare. Acest sistem asigură condițiile fiziologice necesare pe parcursul dezvoltării embrionare, de la fertilizare până la formarea blastocistului.

Cum funcționează?

Sistemul de monitorizare time-lapse (TLS) cuprinde un dispozitiv automat cu o cameră încorporată ce fotografiază fiecare embrion din cultură la intervale scurte de timp, 10-15 minute. O dată realizate, imaginile dobândite pe parcursul celor 5-6 zile de cultură pot fi redate ca un film și permit observarea caracteristicilor morfologice cheie, astfel încât embriologul să poată selecta cel mai bun embrion pentru  embriotransfer/crioprezervare.

De ce Embryoscope™?

Incubarea și evaluarea embrionilor reprezintă un pas esențial în tehnologia de reproducere asistată (ART). Incubatorul utilizat pentru monitorizarea culturilor de embrioni este un echipament esențial care influențează și calitatea embrionului. Selectarea embrionilor pentru transfer depinde de mediul optim de cultură și de informații morfologice precise.

Un incubator standard oferă un mediu de cultură stabil, inclusiv temperatura, pH-ul, umiditatea și concentrația de dioxid ce carbon și oxigen, însă pentru a evalua embrionii, aceștia sunt scoși din mediul de incubare și analizați la microscopul inversat o dată pe zi, ceea ce limitează detaliile despre stadiile de diviziune ale embrionului, dar poate duce și la o tulburare a mediului de cultură, astfel încât se pot obține blastociști de calitate mai slabă.

Cu ajutorul Embryoscope-ului se pot depăși limitările unui incubator convențional, acesta oferind mai multe avantaje:

  • Condiții de cultură. Nefiind necesară scoaterea embrionilor din incubator, manipularea acestora este redusă și astfel se mențin condițiile optime și stabile de temperatură, precum și umiditatea, concentrația de dioxid de carbon și oxigen de care are nevoie embrionul. Incubatorul EmbryoScope prezintă variații minime de temperatură și concentrații de gaz atunci când ușile sunt deschise, precum și o reechilibrare rapidă a condițiilor optime în comparație cu incubatoarele clasice.
  • Embryoscope-ul purifică gazele din cameră prin recirculare constantă printr-un filtru de cărbune activ, un filtru HEPA, pentru a elimina contaminanții compușilor organici volatili, care pot afecta negativ calitatea embrionului.
  • Sistemul time-lapse folosește lumină roșie cu un nivel de iradiere mai scăzut în comparație cu nivelul de iradiere a luminii emise de microscoape.
  • Îmbunătățește selectarea embrionară prin obținerea de informații precise și detaliate privind stadiile de dezvoltare.
  • Studiile arată că selecția unui embrion de calitate bună monitorizat în Embryoscope crește rata de implantare și scade rata avorturilor spontane!

 Carmen Marin, Biolog

    Programări