0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Dr Cardiolog Iasi

Ce e cardiologia?


Cardiologia ca ramură a medicinei, studiază structura și funcționarea sistemului cardiovascular, precum și observarea sistemelor nervoase, observarea tesuturilor interne. Subiectul principal în cardiologie ține de studierea bolilor inimii și a vaselor de sânge, pornind de la cuvântul grec „kardia”, care înseamnă „inima” și „logos”, știință.

Ce este un medic cardiolog?


Medicii cardiologi se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul a numeroase boli în domeniul cardiovascular.
Ținând cont că în organismul uman, organele sunt legate, cardiologia și cardiologii au tangențe și cu alte ramuri ale medicinii, aici putem da drept exemplu faptul că în special, bolile cardiovasculare sunt legate de cele endocrinologice.

Ce tratează un medic cardiolog?


Medici cardiologi țin cont că odată tratată o boală cardiovasculară, vor trebui să lucreze la restabilirea stării de sanatate a persoanelor care au avut acele boli. Bolile inimii sunt ușor lezabile și pot pune în pericol viața umană.


Bolile tratate de către medicul cardiolog sunt:

 • Atacul de cord (congenital și dobândit);
  CHD, ce constă în slăbirea miocardului și tulburarea circulatorie a vaselor coronare;
 • Aritmie, aici putem considera și bradicardia, care constă în ritmul cardiac încetinit și tahicardia care constă în ritm cardiac accelerat;
 • Atacurile de cord și starea de preinfarct;
 • Anevrismul;
 • Inflamații ale diferitelor părți ale inimii, aici putând include cardita (endocardita, pericardita) care duce la slăbirea miocardului și a vaselor de sange;
 • Tromboza și tromboflebita, care reprezintă o amenințare foarte mare pentru că ele blochează vasele de sânge din a mai circula;
 • Atacurile angionase, care sunt clasate ca dureri în jurul inimii, cauzate de insuficiența acută a alimentării cu sânge.


Un cardiolog nu va rezolva doar aceste probleme, lista de mai sus este alcătuită din fenomenele des întâlnite asupra pacienților.

  Programări