0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

COVID-19 și Testul PCR – când trebuie să facem acest test și unde

          Cu siguranță ultimii ani au fost plini de încercări din cauza apariției mai multor forme de coronavirus, dar ce reprezintă de fapt acest virus? Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. La om provoacă infecţii respiratorii, de la răceala comună la boli grave, precum Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă boala numită coronavirus COVID-19.

Ce este COVID-19?

          COVID-19 este boala infecţioasă cauzată de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus şi această boală nu au fost cunoscute înainte de apariţia focarului din Wuhan, China, în decembrie 2019. Coronavirusurile precum cel nou descoperit (SARS-CoV-2), care cauzeaza COVID-19, produce infecții respiratorii medii sau grave, putând duce inclusiv la decesul persoanei infectate.

Care sunt simptomele aparției virusului?

Cele mai frecvente simptome ale apariției COVID-19 sunt:
⦁ febră;
⦁ tuse;
⦁ oboseală;
⦁ pierderea gustului sau a mirosului.

Simptome mai puțin frecvente:
⦁ dureri în gât;
⦁ dureri de cap;
⦁ dureri de cap și dureri musculare;
⦁ diaree;
⦁ iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare;
⦁ ochi roșii sau iritați.

Cele mai grave simptome care pot apărea:
⦁ dificultăți de respirație sau dispnee;
⦁ incapacitatea de a vorbi sau de a vă mișca;
⦁ durere toracică.

          Dacă prezentați simptome grave, consultați imediat medicul pentru a vă testa și pentru a se lua măsurile necesare pentru a vă trata în eventualitatea existenței virusului în organism.

Când ar trebui făcut testul PCR pentru COVID-19?

          Testul PCR se efectuează pentru a putea diagnostica diferențiat o eventuală simptomatologie respiratorie. Astfel de teste sunt recomandate în momentul în care vă confruntați cu simptomele amintite mai sus. Un rezultat pozitiv confirmă infecția COVID-19 și impune izolare de alte persoane pentru a limita transmiterea virusului.
          Acest test se recomandă într-un context epidemiologic definit, dacă ați intrat în contact în ultima vreme cu o persoană depistată pozitiv cu SARS-CoV-2 (COVID-19). De asemenea, acest test este necesar și persoanelor care doresc să tranziteze alte state ale lumii, prezentarea unui rezultat negative al testului PCR fiind imperios necesară.
          De asemenea, se recomandă efectuarea unui astfel de test și în situațiile în care aveți suspiciuni sau simptome ale virusului în organism, nefiind nevoie de vreo prescripție medical.

Unde se poate face testul PCR?

          Efectuarea și prelucrarea acestui test necesită măsuri riguroase și protocoale speciale, conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății. Tocmai de aceea, aceste teste PCR trebuiesc făcute în centre de specialitate precum Clinica Origyn, care pune la dispoziție clienților săi astfel de testări.
          Atât testele PCR, cât și Clinica Origyn funcționează la cele mai înalte standarde de sănătate și securitate, având capacitatea de a procesa numeroase testări zilnice. Persoanele interesate se pot programa telefonic și pot veni pentru testare de luni până sâmbătă dimineața, între orele 8:00-10:00 la sediul Origyn din strada Grigore Ureche 1-3, Bloc Walter Maracineanu, etajul 1.
          În același timp, rezultatele se vor primi în aceeași zi pe email sau tipărite, nu mai târziu de ora 16:00.

    Programări