Visul de a fi parinte

Povestea noastra a inceput in 2012, in Botosani … atunci ne-am decis sa devenim parinti. Fiind tineri (26ani) am crezut ca va fi simplu, dar uite ca totul nu a fost asa cum visam noi … a urmat un drum lung si anevoios, dar cu un final fericit.

Timp de 1 an nu ne-am protejat deloc si nu a aparut nici o sarcina … apoi au aparut intrebarile: De ce nu? Care ar fi cauza?

Am schimbat medicul (medicul nostru a motivat ca suntem tineri si avem timp) si am inceput sa investigam problema … am facut analize de sange, profil hormonal, ecografie, cultura-secretii … inclusiv HSG, iar sotul spermograma … dar totul parea sa fie ok la amandoi.

In martie 2014 am depistat o problema cu tiroida la mine: tiroidita autoimuna si imediat am inceput tratament si monitorizare la un endocrinolog. In luna urmatoare, am avut surpriza ca testul sa fie pozitiv … am crezut ca aceasta a fost problema … dar totul s-a finalizat cu o sarcina ectopica. Astfel, pe 1 mai 2014 am fost operata laparoscopic, operatie in urma careia am pierdut trompa stanga. Ulterior am continuat lista de investigatii … am repetat HSG la Arcadia in Iasi si am depistat ca si trompa dreapta ar fi afectata, nu era complet functionala.

Nu ne-am pierdut speranta … exista, totusi, sansa sa obtinem o sarcina … dar si riscul de a fi din nou sarcina ectopica. Am lasat totul in voia destinului … dar nimic.

In septembrie 2015 am ajuns pentru prima data la Origyn Fertility Center Iasi, cand am facut HYCOSY pentru a vedea concret functionalitatea trompei drepte … dar din nou un raspuns nefavorabil: “Trompa stanga absenta chirurgical. Trompa dreapta nefunctionala”. Singura optiune existenta de a avea un bebe a ramas FIV. Atunci dl dr. Doroftei Bogdan ne-a explicat in mare procedura, ne-a incurajat si ne-a promis ca ne ajuta sa ne indeplinim visul … totul depinde de noi … cand suntem pregatiti sa il contactam.

Astfel, in ianuarie 2016 am decis sa facem FIV. Am fost la prima consultatie la Suceava cu tot dosarul de investigatii. La prima vedere, am fost total nemultumita, pentru ca s-au decalat programarile destul de mult … dar dl dr Doroftei Bogdan m-a linistit imediat: “la mine trebuie sa ai rabdare, rabdare, rabdare” si de atunci am invatat sa avem rabdare. Am inceput cu un set complet de analize, atat eu cat si sotul … totul era ok, cu exceptia trompelor mele.

Dar ca sa fie o experienta si mai “condimentata “, in martie, ne-am trezit cu o noua sarcina ectopica in trompa dreapta. De data aceasta, am tratat-o cu metotrexat si astfel am pierdut luni bune … timp in care am monitorizat beta-HCG saptamanal pana la negativare.

Abia in octombrie 2016 am inceput protocolul de stimulare ovariana – protocol lung. La inceput totul parea frumos, eram convinsi ca suntem la un pas de implinirea visului … dar,din nou, un alt impas in drumul nostru … corpul meu nu a reactionat corespunzator tratamentului … am intrerupt tratamentul, deoarece obtinusem doar un folicul … totusi, a avut loc punctia … am avut norocul sa fecundeze, iar in ziua 3 a avut loc embriotransferul … dar totul s-a finalizat cu un esec: testul negativ. Am simtit cum a cazut din nou cerul peste noi … eram total dezamagiti … dar dl doctor a fost alaturi de noi, ne-a sprijinit si ne-a incurajat: “eu nu ma las pana tu nu obtii o sarcina”. Aceste vorbe ne-au determinat sa mai incercam o noua procedura de FIV,…daca nu vom reusi nici de data aceasta, mai ramanea o ultima optiune … adoptia .

In februarie 2017 am repetat o serie de analize, iar in martie 2017 am inceput a doua schema de stimulare ovariana, de aceasta data protocolul scurt. Astfel, am ajuns sa obtinem 5 embrioni in prima zi. In ziua 3 am transferat 2 embrioni si am crioconservat 1 embrion de ziua 5. După embriotransfer a urmat o perioada plina de diferite stari emotionale, dar toate au trecut când testul a fost pozitiv. Nu pot uita niciodata ziua in care mi s-a confirmat, intr-un final, sarcina … la locul ei … in uter (pentru ca in trompe eram satula).

Sarcina a decurs normal, iar pe perioada celor 9 luni am fost atent monitorizata si am avut parte de tot sprijinul din partea dl dr Doroftei Bogdan, a dl dr Radu Maftei si a d-soarei dr Simionescu Gabriela. Astfel, pe 13 decembrie 2017 am nascut prin cezariana, la termen – 39 saptamani o minune de fetita de 3650g, 53cm si perfect sanatoasa.

Intr-un final, dupa un drum lung si greu, am ajuns sa traim acest sentiment frumos si unic “de a fi parinte” … pentru aceasta, tinem sa multumim dl dr Doroftei Bogdan, dl dr Radu Maftei, d-soarei dr Simionescu Gabriela, precum și intregii echipe Origyn Fertility Center Iasi – o echipa de elita care a participat la îndeplinirea acestui vis … un vis la care nu am renuntat niciodata … am riscat … am luptat … si … uite ca am reusit sa fim fericiti … nu pentru o zi sau mai multe … pentru toata viata!

Sincera sa fiu, ma bucur ca exista si astfel de doctori dedicati meseriei … doctori care au multa rabdare cu fiecare cuplu … doctori atenti la fiecare detaliu … si nu in ultimul rand, dincolo de meseria lor … ei stiu sa fie oameni cu suflet mare … mereu au o vorba buna in momentele grele si te ajuta sa treci mai usor … se implica total in povestea fiecarui cuplu … sufera alaturi de pacienti la fiecare esec si se bucura pentru fiecare reusita a lor.

Va multumim ca existati si va dorim sa reusiti sa faceti cat mai multe cupluri fericite si implinite.

Va multumim pentru minunea din viata noastra, Isadora – Anemona!

Comments are closed.