Testarea Real Time PCR pentru COVID-19

Avand in vedere stabilizarea actuala a pandemiei si in linie cu recomandarile ESHRE privind reluarea tratamentelor de reproducere umana asistata (ART), recomandari preluate de Agentia Nationala de Transplant si transmise tuturor clinicilor din Romania acreditate pentru proceduri de reproducere umana asistata, schema de testare a pacientilor implicati in proces (femei si barbati) este urmatoarea:

– testarea femeilor care urmeaza proceduri de ART pentru COVID-19 se face dupa urmatorul protocol:

1) in prima zi a ciclului menstrual SAU cu o zi inainte de a incepe stimularea ovariana in vederea FIV sau cu o zi inaintea inceperii procedurii de IUI;
2) in ziua declansarii ovulatiei;
3) cu o zi inainte de embriotransfer (daca embriotransferul se efectueaza cu embrioni congelati).

– testarea partenerilor pacientelor care urmeaza proceduri de ART pentru COVID-19 se face dupa urmatorul protocol:

1) in prima zi a ciclului menstrual al partenerei SAU cu o zi inainte de a incepe stimularea ovariana a partenerei in vederea FIV sau cu o zi inaintea inceperii procedurii de IUI;
2) in ziua declansarii ovulatiei partenerei;

Clinica Origyn Fertility Center a venit in intampinarea nevoilor pacientilor si a investit in diversificarea serviciilor medicale, fiind in acest moment SINGURA clinica de reproducere umana asistata din Romania care si-a creat PROPRIUL LABORATOR DE ANALIZE si poate efectua inclusiv testarea Real Time PCR pentru COVID-19. Echipamentele pe care se lucreaza sunt hota cu flux laminar Class II Microbiological Safety Cabinet Bio II Advance Plus, Telstar, extractor automat de acizi nucleici MagCore plus II, RBC Bioscience, Real Time PCR m2000, Abbott.

Serviciile sunt disponibile pentru publicul larg cu programare prealabila, dar vor fi tratate cu prioritate solicitarile pacientilor clincii. Programarile se pot face la numarul de telefon 0726741728, iar recoltarea si analiza probelor se fac la sediul nostru din str. Gr. Ureche 1-3, bl. W. Maracineanu, mezanin.

 

Comments are closed.