0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Metode de a afla sexul copilului

Există clinici dotate cu metode de a afla sexul copilului?


În prezent, cea mai dorită informație de către viitori părinți este de a afla sexul copilului încă de la începutul sarcinii. În principal, persoanele gravide pot să afle acest lucru din a 12-a săptămână de sarcină. Un exemplu de clinică care oferă astfel de servicii este Origyn, care folosește tehnologie de ultimă generație pentru monitorizarea sarcinii. Astfel, sexul bebelușului poate fi determinat în urma unor investigații de specialitate.


Metode de aflat sexul bebelusului oferite de clinici?


Ecografia de morfologie fetală este prima etapă, care permite inclusiv identificarea timpurie a sexului bebelușului. În funcție de aparatura și de experiența medicului, acuratețea poate fi cuprinsă între 80-99%. Testele genetice reprezintă cele mai importante teste, acestea putând oferi informații care să confirme sexul fătului cu o acuratețe de 99%. Acest tip de test depistează ADN-ul fetal din sângele matern, excluzând în același timp riscurile testelor invazive și se realizează din săptămâna 10.


Testul genetic CVS, numit și biopsia vilozității coriale, este un test invaziv, care se realizează în săptămânile 11-13 de sarcină.


Cum aflu dacă e băiat sau fată?


În ceea ce privește identificarea sexului unui copil, acest lucru se poate face cu o acuratețe cât mai reală doar la medicii specializați. Diversele metodele din bătrâni, precum folosirea sării, miturile legate de pofta alimentară, poziția și forma burții, metoda acului sau a inelului, visul, greutatea tatălui și alte deasemenea, toate acestea sunt aspecte pe care nu se poate pune un preț uriaș, aceste metode neavând o bază medicală reală.


Astfel, cel mai bun, lipsit de riscuri și cu șanse reale de a primi un rezultat adevărat este acela de a merge la un medic ginecolog, specializat în astfel de proceduri, precum sunt medicii din cadrul clinicii Origyn.

    Programări