0751 263 263 - Origyn Fertility Center
0756 379 565 - Origyn Medical Center

Origyn

Cât costă fertilizarea in vitro?

Ce este fertilizarea in vitro (FIV)?

          Fertilizarea in vitro (FIV) este îmbinarea ovulului unei femei și a spermei unui bărbat într-un vas de laborator. In vitro înseamnă în afara corpului. Fertilizarea înseamnă că spermatozoizii s-au atașat și au intrat în ovul.
          În mod normal, un ovul și spermatozoizii sunt fertilizați în corpul unei femei. Dacă ovulul fertilizat se atașează de mucoasa uterului și continuă să crească, un copil se naște aproximativ 9 luni mai târziu. Acest proces se numește concepție naturală sau neasistată. FIV este o formă de tehnologie de reproducere asistată (ART). Aceasta înseamnă că sunt folosite tehnici medicale speciale pentru a ajuta o femeie să rămână însărcinată. Se încearcă cel mai adesea atunci când alte tehnici de fertilitate, mai puțin costisitoare, au eșuat.

De ce este eficientă și când poate fi utilizată fertilizarea in vitro?

          FIV ajută persoanele cu infertilitate care doresc să aibă un copil. FIV este o procedură costisitoare și invazivă, așa că majoritatea cuplurilor încearcă adesea în primă fază alte tratamente de fertilitate. Acestea pot include administrarea de medicamente pentru fertilitate sau inseminarea intrauterine. În timpul acestei procedure de fertilizare in vitro, un medic transferă spermă direct în uterul unei femei.
          Problemele de infertilitate pentru care poate fi necesară FIV includ:
                  ⦁ fertilitatea redusă la femeile cu vârsta peste 40 de ani;
                  ⦁ trompele uterine blocate sau deteriorate;
                  ⦁ funcția ovariană redusă;
                  ⦁ endometrioza;
                  ⦁ fibrom uterin;
                  ⦁ infertilitate masculină, cum ar fi numărul scăzut de spermatozoizi sau anomalii în forma spermatozoizilor;
                  ⦁ infertilitate inexplicabilă.


          Părinții pot alege, de asemenea, fertilizarea in vitro dacă riscă să transmită o tulburare genetică descendenților lor. Un laborator medical poate testa embrionii pentru anomalii genetice. Apoi, un medic implantează doar embrioni fără defecte genetice.

Cât costă fertilizarea in vitro (FIV)?

          Dacă nicio altă metodă de fertilizare nu a funcționat, recomandarea noastră este să încercați fertilizarea in vitro. Totuși, trebuie să fiți conștienți încă de la început că o astfel de procedură este complex și costisitoare în raport cu celelalte metode existente pe piață. Astfel, prețurile percepute de către o clinică specializată pe probleme de fertilitate, clinică a căror medici au fost formați în instituții de top din țară și străinatate, precum Origyn, sunt următoarele:
                  ⦁ PACHET FIV pe ciclu natural (OPU, FIV/ICSI, cultură embrioni z3/z5) – 3000 RON;
                  ⦁ PACHET FIV ciclu natural sau ciclu natural modificat: 3 proceduri – 8100 RON.


          Pentru mai multe informații, contactează clinica Origyn și află de la specialiști tot ce te interesează legat de procesul fertilizării in vitro și prețurile aferente acestei proceduri în funcție de nevoile proprii.

    Programări